Recepty

Bezlepkový, bezlaktózový, no i tak chuťovo očarujúci čokoládový koláč, ktorému nechýbajú bielkoviny (Recept)

Tento koláčik si jednoducho musíš zamilovať. Zapadne aj do bezlepkového či bezlaktózového jedálnička a zalizovať  sa po ňom budú všetci. Je skvelým spôsobom, ako dostať do svojej stravy strukoviny, konkrétne sme použili cícer. Obsahuje hojné množstvo bielkovín a má skvelú a mierne orieškovú chuť. Koláčik ťa prekvapí super nutričnými hodnotami a nadýchaným vláčnym cestom. Najlepší je ešte teplý s kopčekom gréckeho jogurtu.

INGREDIENCIE

120 g uvareného cíceru (použili sme 1/2 konzervy)
1 vajíčko
15 g kakaa
50 g jablkovej detskej výživy bez cukru
20 g čokoládového proteínu
20 g kvalitnej horkej čokolády
50 ml vody
1/2 ČL kypriaceho prášku
ľubovoľné sladidlo podľa chuti (stévia/flavdrops)

POSTUP

Cícer scedíme a poriadne prepláchneme studenou vodou. Pridáme k nemu vajíčko, jablkovú detskú výživu a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Ďalej k cícerovej zmesi pridáme kakao, kypriaci prášok, proteín, ľubovoľné sladidlo a vodu. Malo by nám vzniknúť tekuté cesto, ktoré vlejeme do vymastenej zapekacej misky. Posypeme čokoládou nasekanou nadrobno a pečieme pri teplote 180°C 20 minút. Podávame najlepšie ešte teplé s kopčekom gréckeho jogurtu a čokoládovým sirupom.

 

 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 porciu, z koláčika vyjdú 2 porcie)

Kalórie: 233
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 8 g

Ak sa ti recept podarí, pokojne sa pochváľ na Instagrame a nezabudni na hashtag #fitclan


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár