Kto by nemiloval Kinder mliečny rez, však? Ten ale obsahuje okrem iného palmový olej, veľa cukru, maslový tuk a o nutrične hodnotnej maškrte sa teda hovoriť nedá. Aj keď je možné pochutiť si na ňom niekedy v rámci kalórií, niet nad maškrtu, ktorá je plná skvelých živín ako vajcia, kokos, tvaroh, a podobne. A práve takýto nutrične hodnotný Kinder mliečny rez si ideme pripraviť. Nielen, že jeden kúsok obsahuje máličko sacharidov, dokonca 2 gramy vlákniny, ale je aj plný bielkovín!
INGREDIENCIE
CESTO
5 vajec
70g kokosu
3 PL kakaa
1 odmerka čokoládového proteínu
2 PL kokosového oleja
6 PL vody
1 PL medu
1 ČL prášku do pečiva
PLNKA
400g jemného odtučneného tvarohu
2 PL medu alebo 1 odmerka vanilkového proteínu
vanilková aróma
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
1 ČL kokosového oleja
40 g kvalitnej horkej čokolády
POSTUP
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s medom a pridáme zvyšné suroviny okrem bielkov. Z tých si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Menší plech (32x24cm) si vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozotrieme na papier v pomerne tenkej vrstve. Pečieme vo vyhriatej rúre 8 minút na 180 stupňov. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh s troškou vanilkovej arómy a použijeme proteín alebo osladíme medom. Cesto necháme vychladnúť a rozrežeme ho na dve polovice. Jednu časť cesta natrieme tvarohovou plnkou a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Vrch koláča pokvapkáme roztopenou čokoládou. Tú si roztopíme na pare s kokosovým olejom. Pred podávaním necháme koláč stuhnúť v chladničke.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na 1 kus, z tohto množstva vyjde 12 menších rezov)
Kalórie: 155
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 6 g (z toho vláknina 2 g)
Tuky: 10 g