Recepty

Príjemná sladučká chuť a nadýchané cesto. Obrátený slivkový koláč zachutí každému (Recept)

Ovocie sa zväčša dáva navrch koláčikov, no pozmeniť to vôbec nie je zlý nápad. Troška cukru a ovocná šťava vytvorí skvelú karamelizovanú vrstvu. Cesto pripomína piškótové, teda je jemné a nadýchané. Proteín je možné vynechať, no cestu dodáva sladšiu chuť a samozrejme dávku bielkovín. Namiesto sliviek môžete použiť akékoľvek ovocie, ktoré budete mať po ruke.

INGREDIENCIE

cesto

100 g celozrnnej špaldovej múky
2 vajíčka
1 odmerka vanilkového proteínu
150 ml vody
sladidlo podľa chuti (stévia)
1 ČL škorice
1 ČL kypriaceho prášku

ovocná vrstva

200 g sliviek
10 g kokosového oleja
30 g trstinového cukru

POSTUP

Tortovú formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie. Na dno rozotrieme olej, posypeme cukrom a naukladáme slivky nakrájané na mesiačiky. Žĺtky vyšľaháme s vodou dopenista a vmiešame múku, proteín, sladidlo, škoricu a kypriaci prášok. Na záver vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov a cesto vylejeme na slivky. Pečieme približne 25 minút pri teplote 180°C. Po upečení koláč opatrne preklopíme na tanier.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 93
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 14 g (z toho vláknina 1 g)
Tuky: 2 g

Ak sa ti recept vydarí, nezabudni na podeliť o fotku na našom Instagrame alebo použitím hashtagu #fitclan


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.