Recepty

Sezóna jahôd je tu. Priprav si jahodové knedličky ako od babky na zdravší spôsob a s množstvom bielkovín (Recept)

Klasika od babičky na nutrične hodnotnejší spôsob? Žiaden problém. Sezóna jahôd je v plnom prúde a toto je skvelý spôsob, ako ich využiť. Len zopár základných ingrediencií a za chvíľu máš prichystanú riadnu dobrotu. Chutia skvele a v jednej porcii sa skrýva až 25 g bielkovín. Podávať ich môžeš podľa svojej chuti, my sme knedličky posypali makom, no skvelé sú aj s orechmi alebo hrudkovým tvarohom.

INGREDIENCIE

250 g jemného odtučneného tvarohu
100 g ovsenej múky (pomleté vločky)
1 vajíčko
štipka stévie (ľubovoľného sladidla)
100 g čerstvých jahôd

POSTUP

Tvaroh zmiešame s ovsenou múkou, vajíčkom a dosladíme. Navlhčenými rukami vytvoríme “placku” do ktorej vložíme jahodu a v dlaniach zaguľatíme do tvaru knedličiek. Knedličky varíme vo vriacej vode, až dokiaľ nevyplávajú na povrch. Podávame ich s čerstvými jahodami posypané makom, orechmi alebo tvarohom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

( na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2)

Kalórie: 316
Bielkoviny: 25 g
Sacharidy: 43 g (z toho vláknina 4 g)
Tuky: 7 g

 


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

1 komentár

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.