zdroj: Simona Malková
Recepty

Ultra jednoduchý makový koláč s čiernym hroznom (Recept)

Tento recept je dôkazom toho, že na výborný koláčik nám postačí zopár aj (nutrične hodnotných) ingrediencií. Je tu sezóna šťavnatého hrozna, ktoré je v kombinácii s makom skutočnou lahôdkou. Mak je plný zdraviu prospešných tukov, železa, horčíka a vápnika. Obsahuje oveľa viac vápnika ako mlieko či mliečne výrobky. Pusťme sa teda do prípravy, ktorá nepotrvá dlhšie ako pár minút.

INGREDIENCIE

100g ovsených vločiek
100g celozrnnej špaldovej múky
50g maku
150g bieleho jogurtu
2 vajíčka
2 ČL prášku do pečiva
200g čierneho hrozna
200ml vody
sladidlo podľa chuti (použila som 3 PL medu)

zdroj: Simona Malková

 

POSTUP

V miske zmiešame všetky ingrediencie okrem hrozna a osladíme podľa chuti. Cesto nalejeme do menšieho plechu vystlaným papierom na pečenie. Hrozno si umyjeme a posypeme ním vrch koláča. Pečieme 25 minút na 180°C.

zdroj: Simona Malková
zdroj: Simona Malková
zdroj: Simona Malková
zdroj: Simona Malková
zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ HODNOTY – Na 1 kúsok (celý koláč som nakrájala na 12 kúskov)

Kalórie: 122
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 20 g (z toho vláknina 2 g)
Tuky: 4 g

Ak sa ti príprava podarí, nezabudni nás označiť na Instagrame alebo použiť hashtag #fitclan

Napíš komentár