Recepty

Vynikajúci tvarohový koláč s ovocím osvieži a dodá množstvo bielkovín (Recept)

Tak jednoduchý, a tak chutný. Tvarohové koláčiky máme na fitclane veľmi radi, či už vďaka fantastickým nutričným hodnotám alebo chuti. Tentoraz sme si pripravili tvarohovo-pudingovú verziu, ktorej sa nedá odolať. Potrebuješ len bežné suroviny, ktoré možno aj práve teraz nájdeš v chladničke. Pre osvieženie sme využili sezónne ovocie – jahody, maliny a čučoriedky. Ak využiješ bezlepkový puding, tak je koláčik vhodný aj pre celiatikov. Poďme vypekať, lebo túto maškrtu musíš skúsiť aj ty.

INGREDIENCIE

500 g jemného tvarohu (bez hrudiek)
180 g hrudkového tvarohu
2 vajíčka
1 veľký banán
1 balíček vanilkového pudingu (podľa potreby bezlepkový)
sladidlo podľa chuti (flavdrops)
drobné ovocie podľa chuti (200 g)

POSTUP

Banán rozmixujeme s vajíčkami tyčovým mixérom. Pridáme zvyšné ingrediencie (okrem ovocia) a zmixujeme na hladkú hmotu. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) a posypeme ovocím. Pečieme pri teplote 170°C približne 45 minút. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť (najlepšie aj v chladničke).

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 kúsok, celý koláč rozkrájame na 10 častí)

Kalórie: 99
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 10 g
Tuky: 2 g


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

1 komentár

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.