Recepty

Dvojfarebné, no hlavne nesmierne vláčne. Takto si pripravíš parádne vanilkovo-čokoládové muffiny (Recept)

Muffiny sú klasika. Ak niekto začína s pečením, ide o ideálny recept, keďže máločo sa na nich dá pokaziť. Existuje kopec verzií – bez múky, s proteínom, plnené, čokoládové, ovocné… Dá sa pri nich naplno využiť naša fantázia a zásoby v chladničke. My si dnes pripravíme dvojfarebnú verziu. Nechceme sa chváliť, ale sú nesmierne vláčne, takže ťa nečakajú žiadne ubité muffiny bez chuti. Doplnené o kúsky čokolády si ich skrátka musíš zamilovať aj ty.

INGREDIENCIE

60 g jemných ovsených vločiek
60 g celozrnnej špaldovej múky
15 g kakaa
1 odmerka vanilkového proteínu
2 vajíčka
100 g jablkového pyré (detská výživa bez cukru)
150 ml acidka/kefíru
40 g kvalitnej horkej čokolády
1 ČL kypriaceho prášku
sladidlo podľa chuti (stévia/flavdrops)

POSTUP

Múku zmiešame s vločkami, proteínom, práškom do pečiva a premiešame. V ďalšej miske spolu vyšľaháme vajíčka, jablkové pyré, acidko a flavdrops (ak používame práškovú stéviu zmiešame ju so suchými surovinami). Mokré ingrediencie vlejeme do suchých a zmiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej z nich vmiešame kakao a nadrobno nasekanú čokoládu. Ak sa nám cesto zdá príliš husté (najmä to čokoládové), môžeme ho zriediť troškou vody. Do silikónových košíčkov na muffiny striedavo dávame lyžicu vanilkového a kakaového cesta. Na vrch muffiniek môžeme ešte dať kúsky čokolády a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 muffinu, z celkového množstva ich vyjde 11)

Kalórie: 96
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 3 g

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.