Recepty - sladkéFreeRecepty

Famózny francúzsky toast z vianočky (Recept)

K Vianociam vianočka skrátka patrí. Prvé dva dni chutí skvele aj samotná, no ak nám zvýši aj na ďalšie dni, už jej treba trošku pomôcť. Stačí ju obaliť v sladkej vajíčkovej zmesi (môžete do nej vmiešať aj proteín) a opiecť dozlatista. Servírovanie už je na vás, my sme si k vianočke pripravili horúce jabĺčka. Poďme na to, aj suchá vianočka ešte môže chutiť skvele.

INGREDIENCIE

4 krajce staršej vianočky
2 menšie vajíčka
60 ml mlieka
1 ČL vanilkového extraktu
1/2 ČL škorice
sladidlo podľa chuti (med, xylitol..)

horúce jabĺčka

1 veľké jablko (250 g)
20 g sušených hrozienok
1 ČL škorice
1 PL medu
troška vody

POSTUP

Vajíčka zmiešame s mliekom, vanilkou, škoricou a ľubovoľným sladidlom. Krajec vianočky namočíme z oboch strán do vajíčkovej zmesi a na panvici vianočku opražíme do zlatista, cca 2 minúty z každej strany. Ak nemáme nepriľnavú panvicu, vymastíme ju trochou oleja. Vianočku podávame ešte teplú s horúcimi jabĺčkami. Tie si pripravíme tak, že jablko nakrájame na malé kocky, zmiešame ho s hrozienkami, škoricou, medom a podusíme ho s trochou vody domäkka.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 257
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 39 g
Tuky: 8 g

 

Predplať si Premium členstvo a získaj prístup k ďalším 290+ článkom, zľavám
na naše eventy, u našich partnerov, možnosť Q&A a ďalšie exkluzívne výhody.

PREDPLATIŤ PREMIUM

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.