Recepty

Fašírky nemusia byť len tučné vyprážané jedlo. Naše s mozzarellou sú plné bielkovín (Recept)

Jedlo, ktoré patrilo k detstvu mnohých – fašírky! Šťavnaté, vyprážané a do fitness života nie úplne najvhodnejšie. Dnes si pripravíme nutrične hodnotnejšiu verziu, pretože fašírka nemusí byť synonymum pre výpražané a mega tučné. Môže byť rovnako chutná a plná bielkovín. Piekli sme ich v trúbe, bez zbytočne pridaného oleja. Mäsko môžeš použiť akékoľvek. My sme si pomleli kuracie prsia, no zo stehien alebo chudého bravčového by boli šťavnatejšie. Voľba syru je taktiež na tebe, fajn by bol aj parmezán. Môžeš si ich vychutnať so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.

INGREDIENCIE

350 g mletých kuracích pŕs
100 g mozzarelly
1 vajíčko
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej papriky
1 ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
1 ČL oregana

POSTUP

Cibuľu nakrájame najemno, mozzarellu nastrúhame, cesnak roztlačíme a všetko spolu zmiešame. Keď chcem fašírky nadýchanejšie, bielok môžeme vyšľahať. Z mäsovej zmesi tvarujeme hrubšie placky, ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Fašírky pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Potom ich otočíme a pečieme ďalších 5-10 minút. Podávame ich so zemiakmi a kyslými uhorkami, prípadne zeleninou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 fašírku, z celkového množstva ich vyjde 7)

Kalórie: 106
Bielkoviny: 19 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 4 g

 

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.