Recepty – slanéRecepty

Frittata: Pochúťka plná živín pre každého milovníka vajíčok (Recept)

Ak máš doma vajíčka, môžeš sa smelo pustiť do prípravy tohto chutného jedla. Ak potrebuješ spotrebovať šunku, syr, alebo rôzne druhy zeleniny, stačí všetko len zaliať vajíčkami, zapiecť a máš hotovú frittatu. Pôvodne je to talianske jedlo, u nás sa najviac podobá omelete, pečie sa však v rúre. Padne vhod na raňajky, večeru alebo aj ako ľahší obed. My sme do nej zakomponovali zemiaky, rajčiny, špenát, cibuľku a balkánsky syr, no je tu naozaj priestor pre tvoju fantáziu a domáce zásoby.

INGREDIENCIE

450 g malých zemiakov
6 vajec
80 g balkánskeho syra
100 g baby špenátu
150 g rajčín
1 menšia červená cibuľa
Hrsť čerstvej bazalky
Olivový olej
Mleté čierne korenie a soľ podľa chuti

POSTUP

Zemiaky ošúpeme a nakrájame ich na tenké kolieska. V miske ich zmiešame s lyžičkou olivového oleja a trochou čierneho korenia a soli. Pri teplote 200°C ich v rúre upečieme domäkka. Medzitým si pripravíme zvyšné ingrediencie. Vajíčka rozšľaháme vidličkou s trochou soli a korenia. Pridáme k nim nadrobno nakrájané rajčiny, bazalku, cibuľu nakrájanú na polkolieska a špenát, ktorý sme sparili s trochou vody na panvici. Balkánsky syr rozdrobíme prstami a približne 2 tretiny z neho primiešame k vajíčkam. Na záver do vajíčkovej zmesi pridáme aj upečené zemiaky a všetko prelejeme do panvice vhodnej do rúry (alebo do zapekacej misy). Na vrch dáme zvyšný syr a frittatu zapečieme pri teplote 200°C približne 10 minút. Podávame ju ešte teplú.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 369
Bielkoviny: 19 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 17 g

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho

Staň sa Premium člen a získaš prístup k 230+ novým článkom, zľavy nielen na naše semináre/webináre a ďalšie výhody.

REGISTROVAŤ

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.