Recepty – slanéFreeRecepty

Kotlíkový guláš to nie je, ale fanúšikov zdravých receptov poteší. Daj si strukovinový kotlík (Recept)

Strukoviny do jedálničku zaraďuje väčšina z nás len zriedka. Problémom môže byť aj menšie množstvo chutných a jednoduchých receptov, takže sme sa rozhodli pripraviť skvelý strukovinový kotlík pripravený do polhodinky. Namiesto tekvice môžete použiť aj batáty, fazuľu nahradiť cícerom či mungom… Kotlík sa skvele hodí aj do krabičky do práce či školy. Poďme sa teda do toho pustiť.

INGREDIENCIE

1 konzerva krájaných rajčín
100 g červenej šošovice
240 g uvarenej bielej fazule/cíceru (1 konzerva)
1 menšia hokkaido tekvica
1 väčšia cibuľa
70 g paradajkového pretlaku (malá konzerva)
zeleninový vývar podľa potreby
1 PL olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej rasce
1 a 1/2 ČL sladkej mletej papriky
soľ, mleté čierne korenie a chilli podľa chuti

POSTUP

V hlbšej panvici na troške olivového oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. K cibuľke pridáme pretlačený cesnak, rajčinový pretlak a ešte krátko opečieme. Tekvicu dôkladne umyjeme (nie je potrebné ju šúpať), pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme z nej semienka a nakrájame ju na kocky. Šošovicu premyjeme studenou vodou a pridáme ju do panvice spolu s nakrájanou tekvicou a krájanými rajčinami z konzervy. Ďalej prilejeme toľko vývaru, aby bola celá zmes ponorená. Panvicu zakryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni približne 25 minút, až kým nie je tekvica mäkká. V prípade potreby môžeme priebežne podlievať vývarom. Ďalej pridáme prepláchnutú a scedenú fazuľu/cícer a ešte krátko povaríme. Na záver dochutíme mletou rascou, mletou paprikou, soľou, korením a chilli podľa chuti. Kotlík podávame ešte teplý s ryžou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4 porcie)

Kalórie: 265
Bielkoviny: 14 g
Sacharidy: 41 g
Tuky: 4 g

Predplať si Premium členstvo a získaj prístup k ďalším 290+ článkom, zľavám
na naše eventy, u našich partnerov, možnosť Q&A a ďalšie exkluzívne výhody.

PREDPLATIŤ PREMIUM

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.