Recepty – slanéFreeRecepty

Menej kalorické a stále dokonalo lahodné. Také sú gnocchi s brokolicou a ricottou (Recept)

Tipov na rýchle obedy nie je nikdy dosť. Obľúbenú smotanovú omáčku sme poupravili pridaním ricotty a použitím menej percentnej smotany. Namiesto gnocchi môžeš použiť aj ľubovoľné cestoviny a druhy zeleniny pokojne prispôsob aktuálnym zásobám. Jedlo chutí jednoznačne najlepšie čerstvo uvarené, do práce do krabičky zvoľ predsa len iný z našich receptov. Obed je na stole do 20 minút, tak sa do toho poďme pustiť.

INGREDIENCIE

1 balenie gnocchi (500 g)
200 g brokolice
50 g baby špenátu
150 g ricotty
100 ml 10% smotany na varenie
3 strúčiky cesnaku
30 g parmezánu
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
pol hrste čerstvej bazalky
1/2 PL olivového oleja

POSTUP

Gnocchi uvaríme vo vriacej vode domäkka (cca 3 minúty), brokolicu rozoberieme na ružičky a sparíme ju nad parou takmer domäkka. Gnocchi scedíme a krátko ich ešte opečieme na olivovom oleji. Ku gnocchi ďalej pridáme pretlačený cesnak, krátko osmažíme a pridáme sparenú brokolicu nakrájanú na menšie kúsky, baby špenát, ricottu a smotanu na varenie. Všetko dôkladne premiešame, na záver pridáme parmezán, nasekanú bazalku a podľa chuti osolíme, okoreníme necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Gnocchi podávame ešte teplé.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2

Kalórie: 572
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 83 g
Tuky: 13 g

Predplať si Premium členstvo a získaj prístup k ďalším 290+ článkom, zľavám
na naše eventy, u našich partnerov, možnosť Q&A a ďalšie exkluzívne výhody.

PREDPLATIŤ PREMIUM

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.