Recepty

Shakshuka – vylepšené lečo, ktorého chuť stojí za to (Recept)

Výdatné jedlo plné zeleniny a vajíčok. Izraelská shakshuka tak trochu pripomína nám oveľa známejšie lečo. Shakshuka je však bez mäsa a vzhľadovo teda vyzerá o poznanie lepšie. Ak ste už prejedení klasických vajíčok, určite odporúčam skúsiť toto jedlo. Poslúži ako výdatné řanajky, ale i brunch či večera. Asi sa to nezdá, no ide o pomerne sýte jedlo s nízkou kalorickou hodnotou. Vajec použite koľko len chcete a koľko sa vám do makier zmestí.

INGREDIENCIE

1 konzerva krájaných rajčín (420 g)
2 papriky (120 g)
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
ľubovoľný počet vajec (použili sme tri)
1 ČL olivového oleja
1/2 ČL mletej rasce
1 ČL červenej papriky
chilli a soľ podľa chuti
koriander/petržlenová vňať na servírovanie

POSTUP

Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Papriku taktiež nakrájame na menšie kúsky. Na olivovom oleji papriku s cibuľkou opečieme dosklovita a následne pridáme pretlačený cesnak a koreniny. Chvíľku ešte posmažíme a potom pridáme krájané rajčiny. Keď zmes začne bublať, stlmíme plameň na minimum a v zmesi lyžicou vytvoríme jamky, do ktorých rozklepneme vajíčka. Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme variť 4 až 7 minút, podľa toho ako tekuté vajíčka máme radi. Po dovarení posypeme nasekaným koriandrom a podávame.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na celú panvicu (1 veľká alebo 2 menšie porcie)

Kalórie: 390
Bielkoviny: 24 g
Sacharidy: 27 g
Tuky: 19 g

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.