Recepty

Šťavnaté vajíčkové muffinky plné bielkovín, ktorých základom sú len dve ingrediencie (Recept)

Čo chladnička dá! Aj takto budeš pravdepodobne pripravovať nasledujúce vajíčkové muffinky. Tie totiž tvoria iba 2 základné ingrediencie – vajcia a cottage. Ostatné je na tebe. My sme do nich pridali šunku, kukuricu, bazalku a sušené rajčiny, no kľudne použi baby špenát, tuniak alebo cibuľku. Obsahujú veľa bielkovín, takže pekne zasýtia za pomerne málo kalórií. Chutia super samotné, no pokojne ich zajedaj čerstvým pečivom alebo so zeleninou.

INGREDIENCIE

2 vajíčka
200 g cottage cheese
30 g kukurice
40 g šunky
20 g sušených rajčín
hrsť bazalky
15 g parmezánu

POSTUP

Sušené rajčiny, šunku a bazalku nakrájame nadrobno. V miske ich zmiešame s kukuricou, vajíčkami a cottage. Muffinové košíčky (ideálne silikónové) naplníme touto zmesou, posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme pri teplote 190°C približne 25 minút (dokiaľ syr nezozlátne). Muffinky podávame so zeleninou alebo/a pečivom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 muffin, z celkového množstva ich vyjde 6)

Kalórie: 82
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 4 g

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.
Tumblr