Dvoj-webinár pre ženy je tu! Nezabudni sa zaregistrovať už dnes - ZAREGISTROVAŤ
Recepty – slanéFreeRecepty

Už nevieš, čo s kuracinou? Skús jednoduché kuracie prsia so sezónnou zeleninou (Recept)

Rýchle, zdravé a jednoduché. Bonusom je, že využiješ všetku sezónnu zeleninu. Kuracie prsia pokojne vymeň za tofu, pridaj viac byliniek, vynechaj baklažán, pridaj viac cukety… Recept sa plne prispôsobí aktuálnym zásobám tvojej domácnosti. Určite však nevynechaj bazalku, ktorá dodá skvelú chuť a pasírované rajčiny, vďaka ktorým bude jedlo dostatočne šťavnaté.

INGREDIENCIE

600 g kuracích pŕs
200 g baklažánu
200 g cukety
200 g rajčín
150 ml pasírovaných rajčín
1 väčšia biela cibuľa
1 PL olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
hrsť čerstvej bazalky
1 ČL sušenej bazalky
soľ a mleté čierne korenie

POSTUP

Najskôr nakrájame baklažán na kocky, ktoré nasolíme a necháme “vypotiť” približne 10 minút. Medzitým nakrájame kuracie prsia, rajčiny a cuketu na kocky, cibuľu na polmesiačiky a cesnak na tenké plátky. Baklažán následne prepláchneme pod tečúcou vodou a osušíme ho. Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom oresujeme cibuľu dosklovita. Ďalej pridáme cesnak a osolené a okorenené kuracie prsia. Keď sú kuracie prsia takmer hotové, do panvice pridáme nakrájanú zeleninu, pasírované rajčiny a sušenú bazalku. Všetko dôkladne premiešame a krátko podusíme pod pokrievkou, až kým zelenina nezmäkne (cca 7 minút). Na záver vmiešame nadrobno nakrájanú čerstvú bazalku, jedlo dochutíme podľa chuti soľou a korením a odstavíme z plameňa. Kuracie prsia so sezónnou zeleninou podávame s ryžou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 247
Bielkoviny: 35 g
Sacharidy: 9 g
Tuky: 8 g

Predplať si Premium členstvo a získaj prístup k ďalším 290+ článkom, zľavám
na naše eventy, u našich partnerov, možnosť Q&A a ďalšie exkluzívne výhody.

PREDPLATIŤ PREMIUM

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.