Dvoj-webinár pre ženy je tu! Nezabudni sa zaregistrovať už dnes - ZAREGISTROVAŤ
Recepty – slanéFreeRecepty

Výborný šalát, ktorý chuťou a živinami zahanbí mnohé hlavné jedlá (Recept)

Aj šalát môže byť sýty a chutný, len doň treba použiť aj iné ingrediencie ako zeleninu. Hlavnými ingredienciami toho nášho sú quinoa a cícer, no príjemne ho osviežuje granátové jablko (čím viac, tým lepšie), feta, zálievka a čerstvá mäta. Dôležité sú taktiež orechy, ktoré dodajú šalátu chrumkavosť. Šalát chutí najlepšie ešte čerstvý, dozdobený extra dávkou čerstvej mäty a nadrobenej fety.

INGREDIENCIE

200 g quinoi
100 g cíceru (alebo 1 konzerva cíceru)
80 g fety
1 veľké granátové jablko
60 g rukoly
2 hrste čerstvej mäty
50 g mandlí
1 ČL údenej papriky
soľ
1 ČL olivového oleja

na zálievku

30 ml olivového oleja
šťava z 1 citrónu
25 g medu
1-2 ČL dijonskej horčice
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

POSTUP

Quinou uvaríme v osolenej vode podľa návodu, cícer uvaríme domäkka (ak používame ten z konzervy, varenie cíceru vynechávame). Uvarený a osušený cícer zmiešame s údenou paprikou, troškou soli a krátko ho opečieme na olivovom oleji. Mandle opečieme na panvici nasucho, granátové jablko rozrežeme na polovicu a povyberáme z neho jadierka. Zálievku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú quinou, opečený cícer, nasekané mandle, granátové jablko, rukolu, nasekanú mätu a pripravenú zálievku. Na záver do šalátu vmiešame nadrobenú fetu a šalát prípadne dochutíme podľa chuti. Quinoový šalát môžeme hneď podávať.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 495
Bielkoviny: 18 g
Sacharidy: 58 g
Tuky: 22 g

Predplať si Premium členstvo a získaj prístup k ďalším 290+ článkom, zľavám
na naše eventy, u našich partnerov, možnosť Q&A a ďalšie exkluzívne výhody.

PREDPLATIŤ PREMIUM

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.