Premium

Vajcia si to nezaslúžia! Mrkni na dôvody, prečo nevyhadzovať žĺtky

Vajcia sú zdrojom fosfolipidov, ktoré môžu byť potenciálny zdroj bioaktívnych lipidov, ktorých účinky sú spájané so zápalmi, metabolizmom cholesterolu i funkciou HDL. Jedno vajce obsahuje takýchto fosfolipidov cca 1,3 g, prevažne v žĺtku. Okrem nich nájdeme v žĺtku aj karotenoidy – zeaxantín...
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho

Staň sa Premium člen a získaš prístup k 230+ novým článkom, zľavy nielen na naše semináre/webináre a ďalšie výhody.

REGISTROVAŤ

Napíš komentár

Simon Kopunec
Kedysi som trávil dni (niekedy aj noci) na serveroch Call of Duty. Dnes je to posilka a evidence-based svet výživy/zdravia. Založil som Fitclan a s celým tímom sa ti snažíme pomôcť na ceste za lepším, zdravším a úspešnejším ja. Samozrejme bez mýtov, bullshitu, a tak, aby si si užíval(a) celý ten proces.