Premium

Vajcia si to nezaslúžia! Mrkni na dôvody, prečo nevyhadzovať žĺtky

Vajcia sú zdrojom fosfolipidov, ktoré môžu byť potenciálny zdroj bioaktívnych lipidov, ktorých účinky sú spájané so zápalmi, metabolizmom cholesterolu i funkciou HDL.

Jedno vajce obsahuje takýchto fosfolipidov cca 1,3 g, prevažne v žĺtku. Okrem nich nájdeme v žĺtku aj karotenoidy – zeaxantín


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simon Kopunec
Som zakladateľ Fitclanu a coach. Rád priaznivcov fitness vzdelávam tak, aby faktami, vedou i praxou podložené informácie získali ľudským, zrozumiteľným a objektívnym spôsobom. Ako coach pomáham ľuďom na ceste za zdravším, krajším a viac fit životom bez zbytočných mýtov a marketingových žvástov.