Predmetná štúdia skúmala, ako konzumácia jabĺk v rôznych formách pred jedlom (jablko, jablková šťava a jablkový džús s pridanou vlákninou alebo bez nej) ovplyvňuje zasýtenie a príjem kalórií v nasledujúcom jedle. Jednotlivé 'predjedlá' sa zhodovali vo váhe, energetickej hustote, obsahu a rýchlosti ich požitia. V rámci skupiny (dokopy 58 dospelých, ktorým podávali každý týždeň iný variant) vždy nasledovalo jedlo, ktoré sa konzumovalo 15 minút po spomínanom predjedle. Preukázalo sa, že konzumácia jablka (125 Kcal / 260g) znížila spotrebu kalórií počas nasledujúceho obedu v porovnaní s ostatnými variantmi, a to až o 15% (cca 190 kcal). Celkovo prijali o 315 Kcal menej, avšak musíme pripočítať Kcal z jablka, a tak sa dostávame na spomenutých 190 kalórií. Jablko zvýšilo sýtosť viac ako jablková šťava alebo jablkový džús, pričom ani pridanie vlákniny do džúsu (4.8 g,) nezvýšilo celkový efekt sýtosti.