Recepty

Domáce pizza bake rolls poslúžia ako chutný snack či príloha k bielkovinovému jedlu (Recept)

Známe chrumkavé kolieska poznáme asi všetci. Predávajú sa v rôznych príchutiach, od pizzovej cez špenátovú až po slaninkovú. Dajú sa však pripraviť jednoducho aj doma, bez aróm, kadejakých zbytočností čí palmového oleja, ktorý môže niekomu prekážať. Budeme potrebovať len zopár ingrediencií a zužitkujeme už aj pečivo hodné na vyhodenie. Robievam ich už rovno z dvojitej dávky, keďže miznú naozaj rýchlo. Naše pizza bake rolls môžeš využiť ako snack, no odporúčame ich aj ako prílohu k nejakému prevažne bielkovinovému jedlu, keďže obsahujú najmä sacharidy a tuky.

Oproti známej verzie z obchodu ušetríš síce iba okolo 70 kcal, ale chuťovo sú domáce bake rolls oveľa lepšie :)

INGREDIENCIE

2 grahamové rožky
Kečup (použili sme sladený stéviou)
20 ml olivového oleja
20 g strúhaného parmezánu
1 ČL bazalky
1/2 ČL soli
1/2 ČL grilovacieho korenia
1/2 ČL sladkej papriky

POSTUP

Rožky necháme oschnúť aspoň 2-3 dni, aby sa nám nedrobili. Pokrájame ich na tenučké plátky, vykrajovátkom alebo slamkou môžeme vykrojiť aj stred, aby vyzerali ako z obchodu. Kečup si zmiešame s olejom a všetkými koreninami. Každé koliesko natrieme kečupovou zmesou, stačí z jednej strany. Na záver ich posypeme strúhaným parmezánom a pečieme ich pri teplote 160°C približne 10 minút. Treba na ne dávať pozor keďže ľahko prihoria. Chrumkavé vydržia aj 2-3 dni.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 100 g, z celkového množstva vyjde 120 g

Kalórie: 380
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 34 g
Tuky: 20 g

 


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.