Recepty – slanéFreeRecepty

Nadýchané fit langoše. Pripravíš ich rýchlo aj bez kysnutia a smaženia (Recept)

Langoše nepochybne patria medzi obľúbené letné jedlá. My sme si ich však pripravili zdravšie (nesmažia sa v oleji) a aj rýchlejšie (cesto nemusí kysnúť). Langoše sú krásne nadýchané a najlepšie chutia ešte teplé. Z daného množstva ingrediencií vyjde buď 5 “mini” langošíkov, alebo 3 klasické. Langoše neodporúčame piecť, oveľa chutnejšie sú z panvice, ktorú stačí len zľahka potrieť olejom. Poľme sa teda pustiť do prípravy, naše fit langoše naozaj musíš skúsiť.

INGREDIENCIE

230 g hladkej špaldovej múky
150 ml kefíru
1 vajce
1 ČL olivového oleja + na tvarovanie langošov
1 ČL trstinového cukru
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli

na podávanie:

kečup
eidam
cesnak
olivový olej

POSTUP

Vajce rozšľaháme s kefírom a olejom. V druhej miske premiešame múku so soľou, cukrom a sódou bikarbónou. Tekutú zmes prilejeme k suchým ingredienciám a  dôkladne premiešame – malo by nám vzniknúť elastické a pomerne lepivé cesto. Rukami potretými olivovým olejom (so suchými rukami to naozaj neskúšajte) z cesta vytvarujeme langoše (vyjde 5 menších, alebo 3 veľké). Ak sa cesto lepí aj pri namastených rukách, môžeme prisypať ešte trošku múky. Langoše opekáme na panvici (na ktorej ich môžeme ešte ponaťahovať do požadovaného tvaru) zľahka potretej olivovým olejom na nižšom plameni dozlatista, približne 2 minútky z každej strany. Langoše podávame potreté olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom, kečupom a so strúhaným syrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 malý langoš, z celkového množstva ich vyjde 5

Kalórie: 227
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 37 g
Tuky: 5 g

Predplať si Premium členstvo a získaj prístup k ďalším 290+ článkom, zľavám
na naše eventy, u našich partnerov, možnosť Q&A a ďalšie exkluzívne výhody.

PREDPLATIŤ PREMIUM

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.