Blíži sa nám sviatok všetkých zamilovaných a týmto svoju polovičku (a seba) rozhodne potešíš. Lahodný lávový koláč s tekutou čokoládou uprostred, ktorý chutí snáď ešte lepšie ako vyzerá. Bonusom je slušný obsah bielkovín (až 21 gramov) a nízky obsah kalórií. Pri tomto recepte je veľmi dôležitý čas pečenia, keďže ho nechceme úplne prepiecť. Záleží od rúry, ale dlhšie ako 12 minút neodporúčame. A ak si na Valentína sám, nezúfaj, chutí tak skvele, že podeliť sa je problém.
INGREDIENCIE
20 g celozrnnej špaldovej múky
20 g kakaa
1 odmerka čokoládového proteínu
30 g kvalitnej horkej čokolády
1 vajíčko
100 ml mlieka
20 g jablkovej výživy bez cukru
1 ČL kypriaceho prášku
stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
kokosový olej a kakao na zapekacie misky
POSTUP
Čokoládu roztopíme s 50ml mlieka v mikrovlnke a vymiešame až do rozpustenia čokolády. Ďalej pridáme vajíčko a jablkovú výživu. V druhej miske zmiešame suché suroviny, teda múku, kakao, proteín, prášok do pečiva a stéviu. Misky si vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kakaom, aby sa nám koláčik dal pekne vyklopiť. Do suchých surovín vmiešame čokoládovú zmes a zvyšok mlieka. Cesto by malo byť polotekutej konzistencie (ak sa nám zdá husté prilejeme ešte trochu mlieka. Rozdelíme ho do dvoch menších zapekacích misiek a pečieme pri teplote 180°C 12 minút (stred musí zostať tekutý). Po upečení vyklopíme z misiek a ihneď podávame.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2)
Kalórie: 264
Bielkoviny: 21 g
Sacharidy: 22 g
Tuky: 10 g
Ak sa ti recept podarí, pokojne sa pochváľ na Instagrame a nezabudni na hashtag #fitclan