Recepty

Plnené zemiaky so šunkou a syrom ťa očaria vizuálne aj chuťovo (Recept)

Chutná večera alebo kľudne aj krabičkový obed do práce. Plnené zemiaky nenáročné na prípravu, no určite zaujmú aj zachutia. Pri príprave plnky môžeš naplno využiť svoju fantáziu a zásoby v chladničke. My sme využili šunku, syr a jarnú cibuľku, no skvelé by boli aj kúsky mäska (pre zvýšenie množstva bielkovín) či šampiňóny. Dôležité je len zohnať väčšie zemiaky, aby sa nám  dobre plnili.

INGREDIENCIE

3 veľké zemiaky (cca 1 kg)
120 g kvalitnej šunky
150 g mozzarelly
80 g gréckeho jogurtu
jarná cibuľa podľa chuti
20-50 ml mlieka
1 ČL soli
1/2 ČL čierneho korenia
1 ČL bazalky

POSTUP

Zemiaky dôkladne umyjeme, poprepichujeme vidličkou a upečieme domäkka (približne 45 minút pri teplote 180°C). Následne ich pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme. Vnútro zemiakov ešte roztlačíme vidličkou a zmiešame s jogurtom a mliekom. Mali by sme dosiahnuť hustej kašovitej konzistencie. Ďalej pridáme koreniny, nasekanú jarnú cibuľku, nakrájanú šunku a 100 g nastrúhanej mozzarelly. Zmes poriadne premiešame a plníme ňou zemiaky. Vrch ešte zastrúhame zvyšnou mozzarellou a zapekáme dozlatista, približne 15 minút.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 polovicu zemiaku, bude ich 6)

Kalórie: 215
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 4 g

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan


Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho priateľom

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.