Pri tomto recepte sme sa inšpirovali jedlom okonomiyaki, teda japonskou kapustovou plackou. Ingrediencie sme si však poupravili tak, aby si všetko bez problémov zohnal aj v priemerných slovenských potravinách. Placky sú pomerne sýte a ich chuť dotvorí hlavne to, s čím ich budeš podávať. My odporúčame volské oko, fermentovanú alebo nakladanú zeleninu a hlavne omáčku, ktorá jedlo fantasticky dochutí. Vychutnať si ju môžeš napríklad na večeru, no padne vhod aj na víkendový brunch.
INGREDIENCIE
3 vajíčka
400 g bielej kapusty
160 g hladkej múky
180 ml vody
2 jarné cibuľky
3 PL sójovej omáčky
1 ČL kypriaceho prášku
2 PL olivového oleja
Na omáčku:
2 PL kečupu
1 PL worcesterovej omáčky
1 PL javorového sirupu
1 PL sójovej omáčky
Na servírovanie:
4 vajíčka
1 jarná cibuľka
Hrsť čerstvého koriandru
Fermentovaná/nakladaná zelenina
Sezam
POSTUP
Kapustu nakrájame na tenké prúžky a cibuľku na tenké kolieska. Vajíčka rozšľaháme s vodou, múkou, kypriacim práškom a sójovou omáčkou. Do vajíčkovej zmesi pridáme kapustu, cibuľku a všetko spolu dôkladne premiešame. Ak by bola zmes príliš riedka tak pridáme múku, ak hustá, prilejeme vodu. Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom lyžicou tvarujeme zo zmesi väčšie placky. Opekáme ich na nižšom plameni prikryté pokrievkou, cca 5 minút z každej strany. Placky podávame ešte teplé s nadrobno nasekanou cibuľkou, koriandrom, volským okom, fermentovanou zeleninou, sezamom a omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 348
Bielkoviny: 16 g
Sacharidy: 42 g
Tuky: 14 g