Recepty – slanéFreeRecepty

Rýchle sladko-kyslé kuracie s kešu orechmi (Recept)

Toto jedlo si skrátka musíš zamilovať. Šťavnaté kuracie mäsko, zelenina, kyslé kukuričné klásky, chrumkavé kešu orechy a sladko-kyslá omáčka sľubuje gurmánsky zážitok. Príprava je jednoduchá a pomerne rýchla, keďže aj zelenina aj mäsko je hotové v priebehu niekoľkých minút. Kuracie mäso môžeš zameniť aj za tofu, prípadne tempeh. Poďme sa do toho teda pustiť.

INGREDIENCIE

400 g kuracích pŕs
150 g cukety
80 g červenej papriky
190 g kukuričných kláskov
2 jarné cibuľky
50 g kešu orieškov
1 PL olivového oleja
soľ, chilli a mleté čierne korenie podľa chuti

na omáčku:

30 ml sójovej omáčky
20 g medu
10 ml ryžového octu
1 ČL (5 g) kukuričného škrobu

POSTUP

Najskôr opečieme kešu orechy dozlatista na suchej panvici. Po opečení ich odložíme bokom – budeme ich potrebovať neskôr. Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a krátko opečieme na panvici na 1/2 PL olivového oleja. Mäsko so šťavou taktiež odložíme bokom. Panvicu utrieme dosucha, potrieme ju zvyšnou 1/2 PL olivového oleja a  opečieme na nej papriku, cuketu a kukuričné klásky nakrájané na menšie kúsky. Zeleninu následne podlejeme troškou vody a necháme ju pod pokrievkou podusiť domäkka cca 5-10 minút. Medzitým si pripravíme omáčku zmiešaním všetkých ingrediencií. Omáčku a mäso so šťavou pridáme k zelenine, všetko dôkladne premiešame a povaríme až do zhustnutia omáčky. Ak by sa nám zdá omáčky málo, môžeme priliať ešte trošku vody. Na záver pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, opečené kešu orechy, chilli, podľa potreby dochutíme soľou a korením a jedlo odstavíme z plameňa. Sladko-kyslé kura podávame s ryžou, jarnou cibuľkou a sladkou chilli omáčkou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva nám vyjdú 3

Kalórie: 355
Bielkoviny: 38 g
Sacharidy: 19 g
Tuky: 14 g

Predplať si Premium členstvo a získaj prístup k ďalším 290+ článkom, zľavám
na naše eventy, u našich partnerov, možnosť Q&A a ďalšie exkluzívne výhody.

PREDPLATIŤ PREMIUM

Napíš komentár

Simona Malková
Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.