Jeseň sa blíži, tak sa na ňu poďme naladiť aj v kuchyni. Máme tu recept na šťavnaté kuracie prsia s hubami a tekvicou v lahodnej krémovej omáčke. Ako vždy, v tomto recepte je veľa priestoru na improvizáciu – môžeš pridať aj iné druhy zeleniny, rôzne bylinky, či nahradiť kuracie mäso morčacím alebo tofu. Pri príprave budeme potrebovať len 1 panvicu, takže po varení ťa nebude čakať zdĺhavé upratovanie kuchyne. Poďme sa do toho pustiť.
INGREDIENCIE
500 g kuracích pŕs
300 g tekvice hokkaido (1/2 tekvice)
200 g šampiňónov
1 červená cibuľa
300 ml zeleninového vývaru
150 ml 10 % smotany na varenie (prípadne rastlinnej)
1 veľká hrsť petržlenovej vňate
4 strúčiky cesnaku
2 PL repkového oleja
Soľ
Mleté čierne korenie
POSTUP
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a z oboch strán ich osolíme a okoreníme. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, na ktorom kuracie mäsko sprudka opečieme z oboch strán dozlatista. Hotové mäso zatiaľ odložíme bokom a v panvici na zvyšnom oleji a výpeku orestujeme cibuľu nakrájanú na tenké polmesiačiky dosklovita. Ďalej pridáme nadrobno nasekaný cesnak a šampiňóny nakrájané na plátky.
Všetko spolu opečieme a po chvíli pridáme aj tekvicu nakrájanú na menšie kocky (nie je potrebné ju šúpať) a zeleninový vývar. Keď je tekvica mäkká (trvá to cca 10 minút), vrátime do panvice opečené kuracie mäsko a prilejeme smotanu. Omáčku dochutíme soľou a korením, krátko prevaríme a odstavíme z plameňa. Na záver pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať, napríklad s ryžou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu (z receptu vyjdú 4 porcie)
Kalórie: 259
Bielkoviny: 32 g
Sacharidy: 10 g
Tuky: 10 g