Pochúťka pred tréningom alebo skvelé raňajky? To už je len na tebe. Jablká v cestíčku si mnohí asi pamätáme z detstva, s poriadnou vrstvou škoricového cukru a mastné od oleja. Nutrične hodnotnejšia verzia chutí rovnako skvele, len s menším množstvom kalórií. Vynikajúce sú samotné ako 'chrumkanie' na desiatu, no s prídavkom jogurtu a napríklad orieškového masla sú z nich plnohodnotné raňajky.
INGREDIENCIE
2 väčšie jablká (400 g)
1 vajíčko
25 g vanilkového proteínu
20 g celozrnnej špaldovej múky
1 ČL škorice
20 g cukru/xylitolu
40-50 ml vody
POSTUP
Jablká ošúpeme a nakrájame na hrubé kolieska. Vykrajovátkom alebo nožom vyrežeme jadrovník. Jablká zatiaľ odložíme do studenej vody s lyžicou citrónovej šťavy aby nezhnedli. V miske si zmiešame proteín s múkou, 1/2 ČL škorice, vajíčkom a vodou. Kolieska jabĺk namáčame do cestíčka a opekáme na nepriľnavej panvici (ak nemáme použijeme trošku oleja). Ešte teplé ich posypeme xylitolom/cukrom zmiešaným s 1/2 ČL škorice. Podávame ich buď samotné, alebo s gréckym jogurtom, ovocím a orieškovým maslom ako lievance.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 237
Bielkoviny: 14 g
Sacharidy: 44 g (z toho vláknina 4 g)
Tuky: 3 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan
Mimochodom, máme aj knihu Sladké a Fit, ktorú nájdeš v kníhkupectvách. Viac info o nej uvidíš tu, prípadne si ju rovno objednaj na Martinus, Panta Rhei či Albatrose.