Jablká v cestíčku sú pochúťkou takmer bez tuku, ktorej neodoláš (Recept)

Jablká v cestíčku sú pochúťkou takmer bez tuku, ktorej neodoláš (Recept)

Simona Malková11.12.2019

Pochúťka pred tréningom alebo skvelé raňajky? To už je len na tebe. Jablká v cestíčku si mnohí asi pamätáme z detstva, s poriadnou vrstvou škoricového cukru a mastné od oleja. Nutrične hodnotnejšia verzia chutí rovnako skvele, len s menším množstvom kalórií. Vynikajúce sú samotné ako 'chrumkanie' na desiatu, no s prídavkom jogurtu a napríklad orieškového masla sú z nich plnohodnotné raňajky.

INGREDIENCIE

2 väčšie jablká (400 g)
1 vajíčko
25 g vanilkového proteínu
20 g celozrnnej špaldovej múky
1 ČL škorice
20 g cukru/xylitolu
40-50 ml vody

POSTUP

Jablká ošúpeme a nakrájame na hrubé kolieska. Vykrajovátkom alebo nožom vyrežeme jadrovník. Jablká zatiaľ odložíme do studenej vody s lyžicou citrónovej šťavy aby nezhnedli. V miske si zmiešame proteín s múkou, 1/2 ČL škorice, vajíčkom a vodou. Kolieska jabĺk namáčame do cestíčka a opekáme na nepriľnavej panvici (ak nemáme použijeme trošku oleja). Ešte teplé ich posypeme xylitolom/cukrom zmiešaným s 1/2 ČL škorice. Podávame ich buď samotné, alebo s gréckym jogurtom, ovocím a orieškovým maslom ako lievance.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2

Kalórie: 237
Bielkoviny: 14 g
Sacharidy: 44 g (z toho vláknina 4 g)
Tuky: 3 g

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan

Mimochodom, máme aj knihu Sladké a Fit, ktorú nájdeš v kníhkupectvách. Viac info o nej uvidíš tu, prípadne si ju rovno objednaj na Martinus, Panta Rhei či Albatrose.

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk