Ďalší receptík do sekcie rýchlych a jednoduchých jedál - cestoviny s hummusom a sušenými rajčinami. Hummus si pokojne môžeš pripraviť aj deň-dva vopred, jeho príprava zaberie menej času ako návšteva supermarketu, takže mu určite daj šancu. K cestovinám sme pridali špenát a sušené rajčiny, no samozrejme môžeš použiť aj inú zeleninu. Pre väčší obsah bielkovín môžeš použiť buď strukovinové cestoviny, alebo k tým klasickým pridaj aj kuracie mäsko alebo tofu. Príprava je veľmi rýchla, tak sa hneď poďme do toho pustiť.
INGREDIENCIE
400 g ľubovoľných cestovín
1 konzerva cíceru (240 g)
50 g tahini
40 ml olivového oleja
60 g sušených rajčín
60 g baby špenátu
1 strúčik cesnaku
šťava z 1/2 citróna
3 PL vody
1/2 ČL rímskej rasce
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
čerstvá bazalka na podávanie
POSTUP
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si hummus - cícer, tahini, olivový olej, cesnak, citrónovú šťavu a vodu rozmixujeme dohladka. Hummus na záver dochutíme rímskou rascou, soľou a mletým čiernym korením. Uvarené cestoviny scedíme, no nepreplachujeme ich a odložíme si žufanku vody, v ktorej sa varili. Horúce cestoviny premiešame s baby špenátom, sušenými rajčinami nakrájanými na menšie kúsky a pripraveným hummusom. Všetko spolu dôkladne premiešame, doriedime do krémovej konzistencie vodou z cestovín a prípadne ešte dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Cestoviny podávame ešte teplé s čerstvou bazalkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 4 porcie
Kalórie: 616
Bielkoviny: 20 g
Sacharidy: 87 g
Tuky: 20 g