Grécky recept uprostred tohoto šedivého počasia ti určite padne vhod. Obzvlášť, keď ti príprava nezaberie ani 15 minút a o všetko ostatné sa postará rúra. Ingrediencie na prvý pohľad asi nepôsobia nijak špeciálne, no chuť ťa naozaj dostane. Chrumkavý chlieb v kombinácii s krémovou fetou a výraznou chuťou paradajkovej omáčky s maslovými fazuľami si zamiluješ na prvé ochutnanie. Toto jedlo je ideálne ako ľahšia večera, ktorej nechýbajú bielkoviny ani vláknina.
INGREDIENCIE
2 konzervy maslových fazúľ (480 g)
1 konzerva krájaných rajčín (400 g)
50 g sušených paradajok
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
1 ČL údenej papriky
1 ČL oregana
200 ml vody
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
na podávanie:
50 g fety/balkánskeho syra
hrsť petržlenovej vňate
chlieb
POSTUP
Nadrobno nakrájanú cibuľku opečieme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme najemno nasekaný cesnak, sušené paradajky nakrájané na kúsky, oregano a údenú papriku. Za občasného miešania necháme všetko rozvoňať, pridáme krájané paradajky, vodu a prepláchuté fazule. Fazuľovú zmes necháme krátko prebublať, podľa chuti ju doladíme soľou, mletým čiernym korením a prelejeme ju do zapekacej misky. Fazule pečieme cca 35 minút pri teplote 200°C, povrch fazúľ by sa mal javiť ako suchý (šťavnatá vrstva sa skrýva pod ním). Fazule podávame s rozdrobenou fetou, čerstvou petržlenovou vňaťou a opečeným chlebíkom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu (bez chleba), z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 307
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 33 g
Tuky: 9 g