Úžasne voňajú, rovnako dobre chutia a sú v nich samé dobré veci. Môžete použiť ľubovoľné sušené ovocie, orechy, javorový sirup nahradiť medom, či sa trochu pohrať s použitými koreninami. Jednoducho, máme tu chuť mrkvového koláča, no v sušienkach. Množstva ingrediencií sa neľakajte, drvivú väčšinu z nich máte určite doma aj teraz. Poďme sa pustiť do prípravy, sú skvelé k čaju či káve.
INGREDIENCE
120 g jemných ovsených vločiek
80 g celozrnnej špaldovej múky
120 g mrkvy
20 g vanilkového proteínu
50 g orechov (vlašské, pekanové..)
1 vajce
40 g sušených hrozienok (voliteľné)
40 g javorového sirupu
40 g jablkového pyré (detskej výživy)
40 g mandľového masla
20 g trstinového cukru
1 a ½ ČL mletej škorice
1 ČL mletého zázvoru
1 ČL kypriaceho prášku
Štipka muškátového oriešku
Štipka soli
POSTUP
Ovsené vločky zmiešame s múkou, cukrom, proteínom, kypriacim práškom, štipkou soli, všetkými koreninami, nahrubo nasekanými orechmi a sušeným ovocím. Ďalej pridáme vajíčko, najemno nastrúhanú mrkvu, javorový sirup, mandľové maslo a jablkové pyré. Cesto dôkladne premiešame, malo by byť vlhké a mierne lepivé. Lyžicou ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie kôpky cesta, ktoré roztlačíme do tvaru sušienok. Pečieme ich pri teplote 180°C približne 15 minút - zospodu by mali byť zlatohnedé. Nepečieme ich pridlho, keďže by sme ich vysušili. Nezjedené sušienky skladujeme v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 sušienku, z celkového množstva ich vyjde 12
Kalórie: 156
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 6 g
Podobné recepty:
Mrkvová torta so sviežim krémom
Mrkvový chlebíček so škoricovým tvarohom