Obyčajné ingrediencie, no neobyčajný výsledok. Príprava je veľmi jednoduchá, všetku prácu za teba spraví rúra. Kuracie prsia však odporúčam najskôr sprudka opiecť na panvici, budú krásne zlatisté a šťavnaté. Brokolicu môžeš nahradiť aj inou zeleninou, napríklad tekvicou, cuketou či paprikou. Čerstvé bylinky nesmú chýbať, či už to bude petržlenová vňať, mäta, alebo kôpor.
INGREDIENCIE
700 g (už ošúpaných) zemiakov
1 ks kuracích pŕs (cca 300 g)
½ brokolice (250 g)
1 cibuľa
30 g fety
na marinádu:
40 ml olivového oleja
20 g medu
20 g dijonskej horčice
1 ČL soli
1 ČL sušeného cesnaku
šťava z ½ citróna
mleté čierne korenie
na dozdobenie:
citrón
čerstvé bylinky (petržlenová vňať, koriander, kôpor...)
POSTUP
Olivový olej premiešame s medom, dijonskou horčicou, citrónovou šťavou, sušeným cesnakom, mletým čiernym korením a soľou. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, zemiaky na osminky a premiešame ich s dvomi tretinami marinády. Zemiaky s cibuľou preložíme na plech a pečieme 30 minút na 200 °C.
Medzitým mäso očistíme, premiešame s polovicou zvyšnej marinády a zatiaľ ho odložíme do chladničky. Poslednú časť marinády premiešame s brokolicou nakrájanou na menšie ružičky. Namarinované mäso sprudka opečieme na panvici – nechceme ho prepiecť, len krátko zatiahnuť. Brokolicu aj zatiahnuté mäso preložíme na plech so zemiakmi a pečieme ešte 20-25 minút (podľa veľkosti kuracích pŕs). Ešte horúce jedlo posypeme rozdrobenou fetou a necháme krátko vychladnúť. Pred podávaním mäsko nakrájame na tenšie plátky a jedlo hojne posypeme čerstvými bylinkami a dozdobíme čerstvými, alebo opečenými plátkami citróna.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 511
Bielkoviny: 32 g
Sacharidy: 49 g
Tuky: 19 g