Zaradiť do jedálnička viac strukovín a ešte si aj pochutiť - presne to sa ti podarí s týmto receptom. Cícer v kombinácii so sušenými rajčinami, cesnakom, passatou a balkánskym syrom chutí skvele, na vegetariánske jedlo obsahuje aj dostatok bielkovín a nechýba ani veľa vlákniny. Podávať ho môžeš s ryžou či zemiakmi, no výborný je aj s kúskom pečiva, tak sa poď pustiť do varenia!
INGREDIENCIE
2 konzervy cícera (480 g)
500 ml rajčinovej passaty
300 ml vody
2 mrkvy
80 g baby špenátu
30 g sušených rajčín
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletej papriky
hrsť petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ
na podávanie:
100 g balkánskeho syra
chlieb

POSTUP
V hlbšej panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme mrkvu nakrájanú na malé kúsky a ešte krátko opečieme. Ďalej pridáme nadrobno nakrájané sušené rajčiny, nasekaný cesnak a stonky petržlenovej vňate, mletú rascu, mletú papriku a necháme rozvoňať.
Cícer scedíme, prepláchneme a pridáme do panvice. Zalejeme rajčinovou passatou, vodou a na miernom plameni povaríme do zmäknutia mrkvy, cca 20 minút. Na záver dochutíme mletým čiernym korením, soľou, pridáme nahrubo nasekaný špenát, petržlenovú vňať a môžeme podávať. Cícer podávame napríklad s chlebíkom a rozdrobeným balkánskym syrom.





NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 464
Bielkoviny: 19 g
Sacharidy: 44 g
Tuky: 22 g