Kuracie prsia sú skrátka klasika. Dajú sa však pripraviť na takmer nevyčerpateľné množstvo spôsobov a veľmi chutné je kuracie kari! Zeleninka, výrazné koreniny a kokosové mlieko vytvoria spolu s mäskom naozajstnú delikatesu. Pre ušetrenie kalórií sme použili light mlieko, no kľudne môžeme použiť aj klasiku. Čo sa zeleniny týka, pokojne môžete skúsiť aj zelené fazuľky, hráškové lusky alebo klíčky strukovín.
INGREDIENCIE
400 g kuracích pŕs
1 mrkva (100 g)
1/2 cukety (150 g)
1 cibuľa (100 g)
240 ml light kokosového mlieka
cca 5 cm kúsok čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
5 ml olivového oleja
hrsť jarnej cibuľky
1-2 ČL karí korenia
1/2 ČL kurkumy
soľ, mleté čierne korenie a chilli podľa chuti
POSTUP
Najskôr si mäsko nakrájame na kocky a ochutíme ho trochou soli a mletého čierneho korenia. Ošúpanú mrkvu a cuketu nakrájame na tenké prúžky. Na oleji si dosklovita osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom prihodíme prelisovaný cesnak a nadrobno nakrájaný zázvor. Minútku posmažíme a do panvice prihodíme kuracie mäsko. Keď už je mäsko takmer hotové, pridáme mrkvu, trošku vody a zmes necháme dusiť. O pár minút pridáme aj cuketu a kokosové mlieko. Na záver pridáme koreniny a všetko necháme prevrieť. Kari môžeme variť až do úplného zmäknutia zeleniny, alebo ho môžeme odstaviť z plameňa a zeleninu mať príjemne chrumkavú. Kari podávame s ryžou, posypané nasekanou jarnou cibuľkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 318
Bielkoviny: 45 g
Tuky: 14 g
Sacharidy: 11 g