Nátierka z pečenej mrkvy a tvarohu. Nechýbajú jej bielkoviny, skvelá chuť a tuky na minime (Recept)

Nátierka z pečenej mrkvy a tvarohu. Nechýbajú jej bielkoviny, skvelá chuť a tuky na minime (Recept)

Simona Malková04.04.2021

Väčšina mrkvových nátierok je zo surovej strúhanej mrkvy, no my sme sa rozhodli skúsiť trošku iný postup... a stálo to za to. Pečená mrkva je oveľa chutnejšia a má určite vhodnejšiu konzistenciu na prípravu lahodnej nátierky. Spolu s mrkvou sme upiekli aj cesnak, ktorý dodáva nátierke veľmi príjemnú chuť. Nezabudli sme ani na bielkoviny v podobe tvarohu a chuť sme doladili výrazným koriandrom. Odporúčame ju pripraviť rovno z dvojitej dávky, mizne totiž veľmi rýchlo.

INGREDIENCIE

350 g mrkvy
100 g jemného polotučného tvarohu
5 strúčikov cesnaku
1 hrsť čerstvého koriandru
1/2 PL olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie a citrónová šťava podľa chuti

POSTUP

Mrkvu ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a premiešame ju s troškou soli, mletého čierneho korenia a olivovým olejom. Mrkvu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby sa jednotlivé kúsky neprekrývali. K mrkve pridáme aj strúčiky cesnaku v šupke a zeleninu pečieme pri teplote 180°C približne 30-40 minút, kým mrkva nie je mäkká. Po upečení cesnak zbavíme šupky a rozmixujeme ho dohladka spolu s mrkvou, tvarohom a koriandrom. Pomazánku na záver dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a môžeme ju podávať na čerstvom pečive.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva natrieme hrubšou vrstvou nátierky 3 veľké krajce chleba

Kalórie: 111
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 17 g
Tuky: 3 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk