Pizzu skrátka musíš milovať. O tejto môžeme bez zaváhania povedať, že je kráľovnou medzi zdravými verziami. Cuketové, karfiolové a tuniakové cestá sú síce fajn, no táto sa chuťovo najviac približuje tej klasickej. Nízkokalorická, plná bielkovín, jej základ je zároveň nízkotučný (ingrediencie navrchu už závisia od teba) a jednoduchá na prípravu. Poď ju skúsiť a uvidíš, že sa stane bežnou súčasťou tvojho jedálnička.
INGREDIENCIE
cesto
100 g jemného tvarohu
30 g celozrnnej špaldovej múky
1 bielok
soľ
mleté čierne korenie
obloha
kečup
šunka
sušená bazalka
mozzarella
kukurica
POSTUP
Tvaroh zmiešame s múkou, bielkom, troškou korenia a soli. Vzniknuté cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme si pomôcť tortovou formou pre okrúhly tvar. Na cesto natrieme kečup, posypeme sušenou bazalkou a obložíme podľa chuti. My sme použili kukuricu, šunku a mozzarellu. Pizzu pečieme približne 20 minút pri teplote 200°C.
Tipy: Ak sa ti cesto lepí na papier, pečiaci papier potri troškou oleja. Prípadne nechaj predpiecť samotné cesto s kečupom a ostatné ingredience pridaj až potom a peč ďalej. Po vytiahnutí chvíľu vydrž, aby sa cesto menej lepilo na papier (keď už nebude tak horúce).
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na celú pizzu aj s oblohou)
Kalórie: 403
Bielkoviny: 38 g
Sacharidy: 36 g (vláknina 2 g)
Tuky: 11 g
Ak sa ti recept vydarí, nezabudni na podeliť o fotku na našom Instagrame alebo použitím hashtagu #fitclan
Ak pizzu ješ vo Fitclan legínach alebo v športovej podprsenke či v crop-tope, dávaj pozor, nezamasti si veci :o