Známe chrumkavé kolieska poznáme asi všetci. Predávajú sa v rôznych príchutiach, od pizzovej cez špenátovú až po slaninkovú. Dajú sa však pripraviť jednoducho aj doma, bez aróm, kadejakých zbytočností čí palmového oleja, ktorý môže niekomu prekážať. Budeme potrebovať len zopár ingrediencií a zužitkujeme už aj pečivo hodné na vyhodenie. Robievam ich už rovno z dvojitej dávky, keďže miznú naozaj rýchlo. Naše pizza bake rolls môžeš využiť ako snack, no odporúčame ich aj ako prílohu k nejakému prevažne bielkovinovému jedlu, keďže obsahujú najmä sacharidy a tuky.
INGREDIENCIE
2 grahamové rožky
Kečup (použili sme sladený stéviou)
20 ml olivového oleja
20 g strúhaného parmezánu
1 ČL bazalky
1/2 ČL soli
1/2 ČL grilovacieho korenia
1/2 ČL sladkej papriky
POSTUP
Rožky necháme oschnúť aspoň 2-3 dni, aby sa nám nedrobili. Pokrájame ich na tenučké plátky, vykrajovátkom alebo slamkou môžeme vykrojiť aj stred, aby vyzerali ako z obchodu. Kečup si zmiešame s olejom a všetkými koreninami. Každé koliesko natrieme kečupovou zmesou, stačí z jednej strany. Na záver ich posypeme strúhaným parmezánom a pečieme ich pri teplote 160°C približne 10 minút. Treba na ne dávať pozor keďže ľahko prihoria. Chrumkavé vydržia aj 2-3 dni.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 100 g, z celkového množstva vyjde 120 g
Kalórie: 380
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 34 g
Tuky: 20 g