Jedlo, ktoré patrilo k detstvu mnohých – fašírky! Šťavnaté, vyprážané a do fitness života nie úplne najvhodnejšie. Dnes si pripravíme nutrične hodnotnejšiu verziu, pretože fašírka nemusí byť synonymum pre výpražané a mega tučné. Môže byť rovnako chutná a plná bielkovín. Piekli sme ich v trúbe, bez zbytočne pridaného oleja. Mäsko môžeš použiť akékoľvek. My sme si pomleli kuracie prsia, no zo stehien alebo chudého bravčového by boli šťavnatejšie. Voľba syru je taktiež na tebe, fajn by bol aj parmezán. Môžeš si ich vychutnať so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.
INGREDIENCIE
350 g mletých kuracích pŕs
100 g mozzarelly
1 vajíčko
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej papriky
1 ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
1 ČL oregana
POSTUP
Cibuľu nakrájame najemno, mozzarellu nastrúhame, cesnak roztlačíme a všetko spolu zmiešame. Keď chcem fašírky nadýchanejšie, bielok môžeme vyšľahať. Z mäsovej zmesi tvarujeme hrubšie placky, ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Fašírky pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Potom ich otočíme a pečieme ďalších 5-10 minút. Podávame ich so zemiakmi a kyslými uhorkami, prípadne zeleninou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 fašírku, z celkového množstva ich vyjde 7)
Kalórie: 106
Bielkoviny: 19 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 4 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan