Tak jednoduchá, a tak dobrá. Základnou ingredienciou väčšiny nátierok je maslo, takže s jedným chlebíkom a hrubšou vrstvou nátierky môžeš do seba dostať až nechcene veľa kalórií a saturovaných tukov. S tou našou šetriť nemusíš, keďže je naozaj plná bielkovín. V chladničke vydrží niekoľko dní, no bude lepšie robiť ju rovno z dvojitej dávky. Do prípravy sa môžeš pustiť v podstate okamžite, keďže sme použili len základné ingrediencie, ktoré by si mohol mať aj teraz doma.
INGREDIENCIE
120 g tuniaka vo vlastnej šťave (1 veľká alebo 2 malé konzervy)
75 g jemného polotučného tvarohu
lyžička horčice (cca 12 g)
malá červená cibuľa (alebo polovica veľkej)
1 strúčik cesnaku
pár kvapiek citrónovej šťavy
1/4 lyžičky sušenej bazalky
mleté čierne korenie, soľ/vegeta podľa chuti
POSTUP
Tuniaka vidličkou zmiešame s tvarohom a horčicou. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, cesnak pretlačíme a primiešame k tuniakovi. Na záver už len dochutíme citrónovou šťavou, vegetou, bazalkou a korením.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na natretie jedného chlebíka, z celkového množstva nátierky mi ich vyšlo 5)
Kalórie: 47
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 1 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan