Rýchlo uvarené, parádne krémové a nechýbajú im ani bielkoviny. V týchto cestovinách navyše zužitkuješ aj cuketu, ktorej je aktuálne všade dosť. Citrónová kôra a šťava cestoviny perfektne osvieži, takže si na nich pochutíš aj počas nekončiacich horúčav. Ingrediencie nájdeš v kuchyni možno aj teraz, tak šup do kuchyne!
INGREDIENCIE
300 g cestovín
300 g cukety
900 ml vody
150 g ricotty
120 g mrazeného hrášku
30 g parmezánu
4 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
šťava a kôra z ½ citróna
veľká hrsť bazalky
mleté čierne korenie
soľ
na podávanie:
parmezán
bazalka
POSTUP
Vo väčšom hrnci na oleji necháme rozvoňať nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a za občasného miešania ju osmažíme do zmäknutia. Pridáme cestoviny, zalejeme ich vodou, osolíme a varíme až kým nie sú uvarené al dente.
Pridáme mrazený hrášok, ricottu, mleté čierne korenie a najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu poriadne premiešame - omáčka by teraz mala byť parádne krémová. Na záver do cestovín vmiešame parmezán, nahrubo nakrájanú bazalku, cestoviny dochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou a odstavíme ich z plameňa. Cestoviny podávame s čerstvou bazalkou a najemno nastrúhaným parmezánom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 557
Bielkoviny: 23 g
Sacharidy: 81 g
Tuky: 15 g