Krémové ricottové cestoviny z 1 hrnca (Recept)

Krémové ricottové cestoviny z 1 hrnca (Recept)

Simona Malková27.08.2024

Rýchlo uvarené, parádne krémové a nechýbajú im ani bielkoviny. V týchto cestovinách navyše zužitkuješ aj cuketu, ktorej je aktuálne všade dosť. Citrónová kôra a šťava cestoviny perfektne osvieži, takže si na nich pochutíš aj počas nekončiacich horúčav. Ingrediencie nájdeš v kuchyni možno aj teraz, tak šup do kuchyne!

INGREDIENCIE

300 g cestovín

300 g cukety

900 ml vody

150 g ricotty

120 g mrazeného hrášku 

30 g parmezánu

4 strúčiky cesnaku

2 PL olivového oleja

šťava a kôra z ½ citróna

veľká hrsť bazalky

mleté čierne korenie

soľ 

na podávanie:

parmezán

bazalka

undefined

POSTUP

Vo väčšom hrnci na oleji necháme rozvoňať nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a za občasného miešania ju osmažíme do zmäknutia. Pridáme cestoviny, zalejeme ich vodou, osolíme a varíme až kým nie sú uvarené al dente. 

Pridáme mrazený hrášok, ricottu, mleté čierne korenie a najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Všetko spolu poriadne premiešame - omáčka by teraz mala byť parádne krémová. Na záver do cestovín vmiešame parmezán, nahrubo nakrájanú bazalku, cestoviny dochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou a odstavíme ich z plameňa. Cestoviny podávame s čerstvou bazalkou a najemno nastrúhaným parmezánom. 

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z receptu vyjdú 3

Kalórie: 557

Bielkoviny: 23 g

Sacharidy: 81 g

Tuky: 15 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk