Ľahký obed či večera? Skús ryžové rezance s tofu alebo mäsom a našou krémovou omáčkou (Recept)

Ľahký obed či večera? Skús ryžové rezance s tofu alebo mäsom a našou krémovou omáčkou (Recept)

Simona Malková16.01.2021

Skvelý obed alebo večera? Skúsiť môžeš ryžové rezance so zeleninou a tofu či mäsom. To nie je nič nové, no skús k tomu celému pridať aj našu parádnu omáčku. My sme do dnešnej kombinácie zvolili tofu. Môžeš použiť ľubovoľné orechové maslo, tahini, či dokonca ich kombináciu. Kombinácia zeleniny je taktiež na tebe - okrem brokolice a mrkvy môžeš pridať aj hrášok či baby špenát. Do receptu odporúčame určite lahôdkové tofu, ktoré je už ochutené a marinované v sójovej omáčke. Oproti bielemu tofu obsahuje menej vody a dá sa opiecť pekne dochrumkava. Ak si skôr mäsový, tiež v pohode.

INGREDIENCIE

200 g širokých ryžových rezancov
1 balenie lahôdkového tofu
300 g brokolice
150 g mrkvy
15 g čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
olivový olej soľ a čierne korenie podľa chuti

omáčka

50 g kešu masla/arašidového masla/mandľového masla/tahini
20 g medu
20 g sójovej omáčky
1 lyžica ryžového octu 100-150 ml vody
1 ČL chilli omáčky (môžeme vynechať)

POSTUP

Brokolicu rozdelíme na ružičky a uvaríme ju na pare - do hrnca nalejeme vodu a vložíme doň parák, na ktorý rozložíme brokolicu. Brokolicu zakryjeme pokrievkou a uvaríme ju domäkka, trvá to približne 10-15 minút. Po uvarení ju prepláchneme studenou vodou, aby si zachovala peknú zelenú farbu. Ďalej si pripravíme tofu, ktoré nakrájame na kocky a na troche olivového oleja ho opečieme dozlatista. Opečené tofu odložíme bokom. Na ďalšej troške olivového oleja opečieme nadrobno nakrájaný zázvor a cesnak. Po troch minútkach pridáme mrkvu nakrájanú na tenké pásiky, trochu vody a mrkvu podusíme až takmer domäkka. Ďalej do panvice pridáme uvarené ryžové rezance, opečené tofu, na kúsky nakrájanú uvarenú brokolicu a omáčku. Omáčku si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií, množstvo vody pridávame podľa konzistencie - omáčka by mala byť tekutá. Na panvici všetko poriadne premiešame, podľa potreby dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podávame. Rezance môžeme servírovať pokvapkané limetkovou šťavou, jarnou cibuľkou či sezamovými semiačkami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 513
Bielkoviny: 19 g
Sacharidy: 74 g
Tuky: 17 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk