Lahodný cheesecake s lesným ovocím, ktorému sa nedá odolať (Recept)

Lahodný cheesecake s lesným ovocím, ktorému sa nedá odolať (Recept)

Simona Malková11.07.2019

Neskutočne dobrý, plný ovocia a bielkovín. Cheesecaky milujeme, keďže sú jednoduché, chutné a dostaneš do seba kopec bielkovín aj bez pomoci proteínu. V náplni odporúčame použiť aspoň polotučný tvaroh (s tučným bude koláčik ešte lepší, no už bude patrične kalorickejší). Máme tu sezónu jahôd a drobného ovocia, takže namiesto mrazeného môžeš použiť aj to. Ovocná vrstva sa dá pripraviť aj pomocou želatíny, no s pudingom to aspoň podľa nášho názoru chutí oveľa lepšie.

INGREDIENCIE

korpus

60 g ovsenej múky (pomleté ovsené vločky)
60 g kešu orechov
30 g kešu masla (alebo iného orieškového masla)
voda podľa konzistencie (použila som asi 30 ml)

náplň

500 g polotučného tvarohu
150 g nízkotučného tvarohu (môže byť aj polotučný/tučný)
2 vajíčka sladidlo podľa chuti (použila som 60 g xylitolu a stéviu)
1 ČL vanilkového extraktu
šťava z 1/2 citrónu

ovocná vrstva

200 g mrazeného lesného ovocia
20 g pudingového prášku
sladidlo podľa chuti
150 ml vody

POSTUP

Kešu oriešky pomelieme na múku spolu s vločkami. Pridáme k nim kešu maslo a vodu podľa konzistencie (malo by byť tuhé a lepivejšie). Cesto roztlačíme po dne tortovej formy (priemer 20 cm) v tenkej vrstve. Zatiaľ zmiešame tvaroh s vajíčkami a náplň dosladíme podľa chuti. Na záver do tvarohovej zmesi vmiešame vanilkový extrakt a citrónovú šťavu.

Náplň nalejeme na korpus a pečieme 15 minút pri teplote 180°C. Následne teplotu znížime a pečieme ho ďalších cca 40 minút. Hotový cheesecake by sa mal v strede stále jemne triasť. Necháme ho vychladnúť a zatiaľ si pripravíme ovocnú vrstvu. Ovocie rozmixujeme, prilejeme k nemu vodu, dosladíme podľa chuti a vmiešame pudingový prášok. Zmes uvaríme do zhustnutia a ešte horúcu ju natrieme na cheesecake. Celý cheesecake necháme pred krájaním stuhnúť a vychladiť v chladničke, ideálne cez noc.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok, celý cheesecake nakrájame na 10 častí

Kalórie: 175
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 19 g (z toho vláknina 2 g)
Tuky: 8 g

Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan

Mimochodom, máme aj knihu Sladké a Fit, ktorú nájdeš v kníhkupectvách. Viac info o nej uvidíš tu, prípadne si ju rovno objednaj na Martinus, Panta Rhei či Albatrose.

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk