Žemľovka, ale rýchlejšie a jednoduchšie. Presne to ti ponúkame v dnešnom recepte na lenivú žemľovku, ktorú si môžeš pokojne vychutnať aj na raňajky. Recept je veľmi prispôsobivý, môžeš pridať aj iné druhy ovocia, tvaroh, viac jogurtu, či proteín. Lenivá žemľovka chutí najlepšie ešte teplá s gréckym jogurtom a javorovým sirupom, tak sa do nej hneď poďme pustiť.
INGREDIENCIE
350 g staršej vianočky (alebo iného pečiva)
400 ml polotučného mlieka
200 g jabĺk (2 menšie jablká)
140 g gréckeho jogurtu
100 g mrazených čučoriedok (alebo iného mrazeného ovocia)
5 vajíčok
50 ml javorového sirupu/medu
50 g pekanových/vlašských orechov
1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL škorice
Na dozdobenie:
Javorový sirup
Grécky jogurt
POSTUP
Vianočku nakrájame na menšie kocky a polovicu z nich dáme na dno zapekacej misy (použili som rozmer 31x20 cm). Na vianočku rozložíme jablká nakrájané na menšie kocky, mrazené čučoriedky a navrch navrstvíme zvyšnú vianočku. Vajíčka rozšľaháme s mliekom, jogurtom, javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a touto zmesou zalejeme vianočku s ovocím. Na záver posypeme vrch vianočky nasekanými orechmi a pečieme ju v rúre dozlatista pri teplote 180 približne 25 minút. Podávame ju ešte teplú s gréckym jogurtom a javorovým sirupom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6
Kalórie: 396
Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 51 g
Tuky: 15 g