Lenivá žemľovka (Recept)

Lenivá žemľovka (Recept)

Simona Malková25.10.2022

Žemľovka, ale rýchlejšie a jednoduchšie. Presne to ti ponúkame v dnešnom recepte na lenivú žemľovku, ktorú si môžeš pokojne vychutnať aj na raňajky. Recept je veľmi prispôsobivý, môžeš pridať aj iné druhy ovocia, tvaroh, viac jogurtu, či proteín. Lenivá žemľovka chutí najlepšie ešte teplá s gréckym jogurtom a javorovým sirupom, tak sa do nej hneď poďme pustiť.

INGREDIENCIE

350 g staršej vianočky (alebo iného pečiva)

400 ml polotučného mlieka

200 g jabĺk (2 menšie jablká)

140 g gréckeho jogurtu

100 g mrazených čučoriedok (alebo iného mrazeného ovocia)

5 vajíčok

50 ml javorového sirupu/medu

50 g pekanových/vlašských orechov

1 ČL vanilkového extraktu

1 ČL škorice

Na dozdobenie:

Javorový sirup

Grécky jogurt

undefined

POSTUP

Vianočku nakrájame na menšie kocky a polovicu z nich dáme na dno zapekacej misy (použili som rozmer 31x20 cm). Na vianočku rozložíme jablká nakrájané na menšie kocky, mrazené čučoriedky a navrch navrstvíme zvyšnú vianočku. Vajíčka rozšľaháme s mliekom, jogurtom, javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a touto zmesou zalejeme vianočku s ovocím. Na záver posypeme vrch vianočky nasekanými orechmi a pečieme ju v rúre dozlatista pri teplote 180 približne 25 minút. Podávame ju ešte teplú s gréckym jogurtom a javorovým sirupom. 

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6

Kalórie: 396

Bielkoviny: 15 g

Sacharidy: 51 g

Tuky: 15 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk