Letná verzia kuracieho mäska inšpirovaná Talianskom - kuracie prsia Caprese. Príprava je veľmi jednoduchá a och, veľmi si pochutíš. Najlepšie chutia ešte teplé s roztekajúcou sa mozzarellou. Podávať ich môžeš s ľubovoľnou prílohou, pri letných horúčavách asi najviac odporúčame šalát z čerstvej zeleniny a napr. kúsok opečenej bagetky. Poďme sa do toho pustiť.
INGREDIENCIE
3 menšie kuracie prsia (cca 600 g)
1 mozzarella (120 g)
100 g cherry paradajok
1 väčšia mäsitá paradajka
zväzok čerstvej bazalky
2 PL olivového oleja
30 ml octu balsamico
15 ml medu
soľ
mleté čierne korenie
mletá paprika
POSTUP
Kuracie prsia prikryjeme potravinárskou fóliou a naklepeme ich tak, aby boli približne rovnako hrubé. Z oboch strán ich osolíme, okoreníme, ochutíme mletou paprikou a sprudka opečieme na rozpálenom olivovom oleji dozlatista z oboch strán. Cherry paradajky a mäsko vložíme do menšieho pekáčiku (nemusí byť prepečené), naukladáme naň na plátky nakrájanú mäsitú paradajku a podlejeme ho omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním balsamica, medu a štipky soli. Mäsko pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút, následne naň naukladáme mozzarellu nakrájanú na plátky a dopečieme ho ešte cca 5 minút na funkcii gril. Na záver kuracie prsia posypeme čerstvou bazalkou a môžeme podávať - ideálne so šalátom, ryžou alebo zemiakmi.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie
Kalórie: 429
Bielkoviny: 52 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 16 g