Receptov na cheesecake tu už máme niekoľko, no rozhodne neprestávame. Sezónne ovocie treba zužitkovať do posledného kúsku, takže s poslednými marhuľkami sa pusti do nášho receptu. Ak sú marhule dostatočne sladké, netreba to ani preháňať s cukrom, či iným ľubovoľným sladidlom podľa tvojej chuti. Odporúčame ho pripraviť deň vopred, aby v chladničke dostatočne stuhol. Pusťme sa teda do prípravy.
INGREDIENCIE
Korpus
60 g ovsených vločiek
60 g kešu orechov
30 g masla
sladidlo podľa chuti (stačí troška stévie)
Krém
500 g jemného polotučného tvarohu
400 g zrelých marhúľ
80 g trstinového cukru (ak máte kyslejšie marhule, pridajte viac)
2 vajíčka
20 g vanilkového pudingového prášku
Na dozdobenie
marhuľový džem čerstvé ovocie
POSTUP
Ovsené vločky a kešu oriešky rozmixujeme na múku. Prilejeme roztopené maslo, dosladíme podľa chuti a dôkladne premiešame. Malo by nám vzniknúť drobivé, no lepivé cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Na krém zmiešame tvaroh s vajíčkami, cukrom a pudingovým práškom. Marhule umyjeme, nakrájam na menšie kúsky a rozmixujeme čo najviac dohladka ponorným mixérom. Rozmixované marhule vmiešame do tvarohu a krém prelejeme do tortovej formy. Cheesecake pečieme 20 minút pri teplote 180°C, následne teplotu znížime na 160°C a pečieme ho ďalších cca 40 minút. Ak sa bude po vytiahnutí stále triasť, je to v poriadku - stuhne v chladničke. Cheesecake necháme cez noc vychladiť v chladničke, na druhý deň ho potrieme džemom, dozdobíme ovocím a môžeme podávať.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, celý cheesecake rozkrájame na 10 častí
Kalórie: 202
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 23 g
Tuky: 9 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan
Mimochodom, máme aj knihu Sladké a Fit, ktorú nájdeš v kníhkupectvách. Viac info o nej uvidíš tu, prípadne si ju rovno objednaj na Martinus, Panta Rhei či Albatrose.