Sezóna medvedieho cesnaku je tu a bolo by škoda ju nevyužiť! Tieto buchtičky majú mäkučké cesto, ktoré nemusí kysnúť a fantastickú syrovo-cesnakovú náplň. Rozhodne ťa poteší aj blesková príprava a bežné ingrediencie, ktoré máš doma asi aj teraz. Do buchtičiek pokojne pridaj aj kvalitnú šunku, ktorá ešte zvýši množstvo bielkovín. Poď sa pustiť do pečenia, toto skrátka musíš ochutnať.
INGREDIENCIE
Na cesto:
250 g jemného odtučneného tvarohu
200 g hladkej špaldovej múky + na pomúčenie
20 ml olivového oleja
1 ČL trstinového cukru
1 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
Na náplň:
100 g medvedieho cesnaku
30 ml olivového oleja
120 g mozzarelly
20 g parmezánu
mleté čierne korenie
soľ
na dokončenie:
sezamové semienka
vajíčko
POSTUP
Tvaroh premiešame s olejom a pridáme preosiatu múku, soľ, sódu a cukor. Ingrediencie spolu poriadne prehnetieme a vytvoríme hladké a takmer nelepivé cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký obdĺžnik. Medvedí cesnak v sekáčiku rozmixujeme s olivovým olejom, dochutíme ho mletým čiernym korením, soľou a rovnomerne ho rozotrieme na naše cesto. Cesto posypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou a parmezánom a pevne ho zamotáme do rolády. Následne ho pomocou nite alebo ostrého noža rozkrájame na trojuholníky, ktoré s rozostupom naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Buchtičky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme ich v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista - cca 20 minút. Môžeme ich podávať ešte teplé.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 buchtičku, z receptu ich vyjde 16
Kalórie: 110
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 11 g
Tuky: 5 g