Skvelá, veľmi jednoduchá a sýta polievka z medvedieho cesnaku

Skvelá, veľmi jednoduchá a sýta polievka z medvedieho cesnaku

Simona Malková30.03.2022

Sezóna medvedieho cesnaku je tu! Treba si ju poriadne užiť, tak si poď s nami pripraviť túto skvelú polievku. Je krásne krémová, zasýti a je veľmi jednoduchá na prípravu. Po pridaní cesnaku polievku už zbytočne dlho nevarte, prišiel by o svoju charakteristickú chuť a polievka by skôr pripomínala špenátovú. Najlepšia chutí čerstvo uvarená s vareným vajíčkom, no skvelá bude aj s chrumkavými krutónmi.

INGREDIENCIE

1 kg zemiakov

200 g medvedieho cesnaku

Cca 1 liter zeleninového vývaru

100-150 ml smotany na varenie (alebo mandľovej smotany)

5 vajíčok

1 väčšia biela cibuľa

1 PL olivového oleja

Štipka muškátového orieška

Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

undefined

POSTUP

Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. K cibuľke pridáme zemiaky nakrájané na kocky a zalejeme ich vývarom. Polievku zakryjeme pokrievkou a povaríme ju do zmäknutia zemiakov, približne 15-20 minút na miernom plameni. Polievku odstavíme z plameňa, pridáme do nej medvedí cesnak (nie je potrebné ho krájať) a polievku rozmixujeme dohladka. Na záver do nej vlejeme smotanu, ochutíme ju soľou, korením a muškátovým orieškom. Polievku necháme ešte na minútku prevrieť a odstavíme ju z plameňa. Podávame ju ešte teplú s uvareným vajíčkom a môžeme ju dozdobiť trochou smotany.

undefinedundefinedundefined

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 5

Kalórie: 344

Bielkoviny: 14 g

Sacharidy: 54 g

Tuky: 10 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk