Sladké lievance netreba nikomu predstavovať, ale skúšal si už slanú verziu? Pridali sme do nich aj dávku zeleninky a syr. Výber zeleniny aj syru záleží na tebe, my sme použili klasickú mozzarellu a mrazenú zeleninovú zmes. Pripravené sú raz-dva a určite ich oceníš aj v krabičke do práce. Poslúžia ako raňajky alebo obed/večera. Môžeš ich jesť samotné, no ako hlavné jedlo chutia super so zemiakovou kašou a kopčekom bieleho jogurtu.
INGREDIENCIE
200 g mrazenej zeleniny (kukurica, hrášok, mrkva)
2 vajíčka
80 g ovsených vločiek
hrsť čerstvých byliniek (bazalka, petržlenová vňaťka)
60 g mozzarelly
100 ml mlieka
1 a 1/2 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL prášku na pečenie
trocha oleja na osmaženie
POSTUP
Mrazenú zeleninu uvaríme domäkka. Vločky rozmixujeme na múku, pridáme k nim soľ, korenie, prášok do pečiva, mlieko, žĺtka a dôkladne premiešame. Ďalej pridáme mrazenú zeleninu, nasekané bylinky a nahrubo nastrúhanú mozzarellu. Na záver do cesta jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Z cesta tvoríme malou naberačkou lievance, ktoré opečieme 1-2 minútky z každej strany na panvici zľahka potretej olejom. Lievance podávame buď samotné s kopčekom bieleho jogurtu a zeleninou. Ak chceme výdatnejšie jedlo, môžeme ich servírovať ako placky so zemiakovou kašou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2 porcie
Kalórie: 381
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 42 g (z toho vláknina 6 g)
Tuky: 15 g