Chutná večera alebo kľudne aj krabičkový obed do práce. Plnené zemiaky nenáročné na prípravu, no určite zaujmú aj zachutia. Pri príprave plnky môžeš naplno využiť svoju fantáziu a zásoby v chladničke. My sme využili šunku, syr a jarnú cibuľku, no skvelé by boli aj kúsky mäska (pre zvýšenie množstva bielkovín) či šampiňóny. Dôležité je len zohnať väčšie zemiaky, aby sa nám dobre plnili.
INGREDIENCIE
3 veľké zemiaky (cca 1 kg)
120 g kvalitnej šunky
150 g mozzarelly
80 g gréckeho jogurtu
jarná cibuľa podľa chuti
20-50 ml mlieka
1 ČL soli
1/2 ČL čierneho korenia
1 ČL bazalky
POSTUP
Zemiaky dôkladne umyjeme, poprepichujeme vidličkou a upečieme domäkka (približne 45 minút pri teplote 180°C). Následne ich pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme. Vnútro zemiakov ešte roztlačíme vidličkou a zmiešame s jogurtom a mliekom. Mali by sme dosiahnuť hustej kašovitej konzistencie. Ďalej pridáme koreniny, nasekanú jarnú cibuľku, nakrájanú šunku a 100 g nastrúhanej mozzarelly. Zmes poriadne premiešame a plníme ňou zemiaky. Vrch ešte zastrúhame zvyšnou mozzarellou a zapekáme dozlatista, približne 15 minút.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 polovicu zemiaku, bude ich 6)
Kalórie: 215
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 4 g
Ak sa ti recept podarí, nezabudni, že sledujeme Instagram a hashtag #fitclan