Quesadilla s trhaným kuracím mäsom a syrom (Recept)

Quesadilla s trhaným kuracím mäsom a syrom (Recept)

Simona Malková03.03.2022

Buenas tardes! Dnes si spravíme typické mexické jedlo – quesadilla. K príprave nepotrebuješ žiadne špeciálne ingrediencie a veľmi si pochutíš. Kuracie mäsko si priprav kľudne deň-dva vopred, príprava quesadilly pôjde potom značne rýchlejšie. Syr môžeš nahradiť v podstate akýmkoľvek, hlavne nech sa rýchlo topí. Paradajková salsa je nepovinnou časťou receptu, no rozhodne ju odporúčame – jedlo skvele osvieži a zelenina naviac sa predsa vždy hodí.

undefined

INGREDIENCIE

4 tortilly
450 g kuracích pŕs
200 ml pasírovaných paradajok
150 g cheddaru
150-200 ml vody
1 červená cibuľa
1 a ½ PL repkového oleja
1 ČL údenej papriky
Soľ a mleté čierne korenie

paradajková salsa - pico de gallo:

1 menšia červená cibuľka
200 g cherry paradajok
1 hrsť čerstvého koriandru
Šťava z 1 limetky
Chilli paprička (voliteľné)
Soľ podľa chuti

na podávanie:

čerstvý koriander
limetka
kyslá smotana

POSTUP

Najskôr si pripravíme trhané kuracie – kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Kuracie prsia opečieme dozlatista na 1 PL rozpáleného oleja, z každej strany cca 3 minúty. Mäso ďalej podlejeme vodou, zakryjeme ho pokrievkou a ešte krátko podusíme, približne 5 minút. Mäso následne natrháme vidličkou/mixérom na jednotlivé vlákna (menšie kúsky). Na zvyšnom oleji si opečieme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky dosklovita. K cibuľke ďalej pridáme údenú papriku, trhané kuracie a pasírované paradajky. Všetko spolu dôkladne premiešame a prípadne dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Ďalej sa pustíme do prípravy salsy pico de gallo – cibuľku a rajčiny nasekáme na drobné kúsky a v miske ich zmiešame so soľou a limetkovou šťavou. Ďalej pridáme nasekaný koriander a chilli papričku (ak používame) a všetko spolu dôkladne premiešame.

Na ½ tortilly rozložíme vrstvu strúhaného cheddaru a na ňu navrstvíme trhané kuracie mäso. Tortillu preložíme a z oboch strán ju opečieme dozlatista. Hotovú quesadillu rozkrájame na trojuholníky a podávame ju s pico de gallo, kyslou smotanou, čerstvým koriandrom a čerstvou limetkou.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4

Kalórie: 526
Bielkoviny: 42 g
Sacharidy: 34 g
Tuky: 23 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk