Tak chutné, že jedna porcia ti asi stačiť nebude. Rezance, lahodná arašidová omáčka, mäsko a nechýba ani zelenina. Príprava je veľmi jednoduchá a hravo ju zvládne každý. Recept sa dá ľahko prispôsobiť aj aktuálnym zásobám tvojej chladničky, pokojne pridaj viac zeleniny, alebo mäso vymeň za tofu. Instantné rezance sa taktiež dajú nahradiť napr. hrubými ryžovými rezancami, ktoré však odporúčame najskôr uvariť a až potom pridať k ostatným ingredienciám.
INGREDIENCIE
350 g kuracích pŕs
250 g instantných rezancov
2 mrkvy
3 jarné cibuľky
1 PL repkového oleja
voda podľa potreby
hrsť čerstvého koriandra
mleté čierne korenie
soľ
Na omáčku:
200 ml vody
150 ml kokosového mlieka
100 g arašidového masla
30 ml sójovej omáčky
20 g trstinového cukru
3 strúčiky cesnaku
3 cm kúsok zázvoru
šťava z 1 limetky
Na podávanie:
nasekané arašidy
nasekaný koriander
nasekaný jarná cibuľka
kúsok limetky
POSTUP
Najskôr sa pustíme do prípravy omáčky – kokosové mlieko premiešame s arašidovým maslom, sójovou omáčkou, cukrom, limetkovou šťavou a najemno nasekaným cesnakom a zázvorom. Na oleji orestujeme osolené a okorenené kuracie prsia nakrájané na kocky. Keď je mäsko prepečené, odložíme ho bokom. Na panvici ďalej opečieme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a mrkvu nakrájanú na tenké prúžky. Ak by sa zelenina pripaľovala, podlejeme ju trochou vody. Do panvice vrátime mäsko, pridáme omáčku a instantné rezance, ktoré sa do 5 minút za občasného miešania v omáčke uvaria. Podľa potreby prilievame vodu, aby bola omáčka krémová. Na záver vmiešame nasekaný koriander, prípadne dochutíme podľa chuti a môžeme podávať. Rezance v krémovej omáčke podávame s nasekanou jarnou cibuľkou, koriandrom, arašidmi a kúskom limetky.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie
Kalórie: 601
Bielkoviny: 35 g
Sacharidy: 57 g
Tuky: 26 g