Ricottový koláč s marhuľami. Letné osvieženie za málo kalórií (Recept)

Ricottový koláč s marhuľami. Letné osvieženie za málo kalórií (Recept)

Simona Malková23.06.2024

Vláčne krupicovo-ricottové cesto, osviežujúce marhule a chrumkavé plátky mandlí - tento koláčik naozaj musíš skúsiť. Je ideálny práve na leto, sezónne ovocie môžeš striedať a najlepšie chutí vychladený. Koláč poteší aj nutričnými hodnotami, vďaka ricotte, mlieku a vajíčkam v ňom nechýbajú ani bielkoviny. 

INGREDIENCIE

250 g ricotty

100 g krupice

400 ml mlieka

200 ml vody

90 g trstinového cukru

2 vajíčka

8 marhúľ

15 g mandľových plátkov

kôra z 1/2 citróna

undefined

POSTUP

Vodu s mliekom privedieme k varu, prisypeme krupicu a za stáleho miešania povaríme kašu do zhustnutia. Na povrchu kašu prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nám nevytvorila kožka a necháme ju aspoň 20 minút vychladnúť.

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej bledej peny, pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru a po lyžiciach zašľaháme aj ricottu. Na záver zašľaháme po lyžiciach krupicovú kašu, cesto by malo byť bez väčších hrudiek.

Prelejeme ho do plechu vystlaného papierom na pečenie (20 x 20 cm), navrch naukladáme marhule prekrojené na polovice, zasypeme ich mandľovými plátkami a koláč pečieme cca 40 minút pri teplote 180 °C, kraje by mali byť zlatisté a stred by sa mal mierne triasť. Koláč necháme pred krájaním úplne vychladnúť, ideálne aj zopár hodín v chladničke.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 16 kúskov

Kalórie: 95

Bielkoviny: 3 g

Sacharidy: 14 g

Tuky: 3 g

ZDIEĽAŤ

Nemáš Premium účet?Predplať si členstvo už teraz a okamžite získaš prístup k premium obsahu a ku všetkým výhodám.

Simona Malková

Simona Malková

Som vyznávačka zdravého životného štýlu a keďže sa nedokážem vzdať sladkého, rozhodla sa pretvoriť klasické kalorické koláčiky na nutrične hodnotné, no stále chutné maškrty.

Prihlásiť sa k odberu noviniek

Dostávajte všetky novinky od fitclan.sk